Jdi na obsah Jdi na menu
 


průvodce knihou Zjevení Janovo kap 8.

Kapitola 8

Když Pán Ježíš rozlomí poslední, sedmou pečeť, přichází důležitý okamžik pro celé stvoření, jak v nebi, tak na zemi. Všichni přítomni v nebi mlčí. Je to okamžik zlomu. Od této chvíle začnou přicházet na Zem jen samé těžké věci.  Začíná to sedmi troubami. Apoštol Pavel píše: Ne všickni zajisté zesneme, ale všickni proměněni budeme, hned pojednou, v okamžení, k zatroubení poslednímu. 1 Korintským 15:51. Těch trub je sedm. Jako i jiných pohrom. Že sedmička je číslo Boží plnosti asi není nutné zdůrazňovat. Z toho plyne, že boží soud nad světem proběhne v plnosti. Ti, kteří budou v té době na zemi, si toho božího soudu „užijí“ v plnosti!

Ve verších 3-5 je popsáno, jak anděl se zlatou kadidelnicí a s modlitbami přichází před zlatý oltář, aby na něm obětoval. Je to ten oltář, pod nímž jsou právě duše zemřelých pro Krista, kterým byla dána bílá roucha a řečeno jim, aby ještě chvíli počkali, než se naplní počet. Když modlitby a oběti dohořely a přišly před boží tvář, vzal anděl oheň, naplnil kadidelnicí a svrhl dolů na zem. Je to „zajímavá“ odpověď na modlitby svatých. Zvláště, když na zemi nastalo hromobití, blýskání a zemětřesení. Odpověď bych hledal v tom, že z modliteb nevystupovala „libá vůně“, ale dým.

První troubení – na zem dopadá krupobití a oheň s krví. Je spálena 1/3 stromů a veškerá zelená tráva.

Druhé troubení -  do moře padá „ohnivá hora“, a 1/3 moře se změní v krev.

Třetí troubení -  na studny a řeky padla „hořící hvězda“ Pelynek a 1/3 vod se proměnila v pelyněk. A mnoho lidí zemřelo.

Čtvrté troubení – byla zasažena 1/3 slunce, 1/3 měsíce a 1/3 hvězd, takže už nesvítily tak, jako prve, a 1/3 dne neměla světlo, a 1/3 noci byla tmavší.

Jestliže ke dnešnímu dni souš zabírá 1/3 a vody 2/3 zemského povrchu, pak nastane radikální změna! Pak to bude naopak. 2/3 země a 1/3 vod!  A z té 1/3 se 1/3 změní v krev. Slunce přestane svítit, takže takové turistické destinace jako Hawai, Bali, Egypt, Spojené Emiráty, ztratí na atraktivitě, protože slunce bude svítit tak, jak dnes svítí na severní polokouli. Všechno už tady bylo. I ty rány. 10 egyptských ran. Podívejme se na ně spolu.

Ex 9,22 – krupobití s ohněm. Jako první troubení.

Ex 7,20 – proměna vod v krev. Jako druhé troubení

Ex 10,21 – tma – jako čtvrté troubení. Otázka: Podobnost čistě náhodná?